Alles van Schijndel
Bekijk de agenda

Streekbelevingscentrum de Gasthuishoeve opent haar deuren.

Streekbelevingscentrum de Gasthuishoeve opent haar deuren.
Boskant Geplaatst 16 april 2014

Bij het belevingscentrum de Gasthuishoeve presenteren meer dan 20 kwekers en telers hun lokale producten. Van planten en streekproducten tot oude ambachten. In het Gasthuis kunt u heerlijk rustig genieten van Brabantse lekkernijen en streekproducten.

Hun vak uitdragen en particulieren de groei laten zien van boom tot kluit met alle bijbehorende processen. Dat is de insteek van 35 samenwerkende kwekers. Deze unieke formule vindt de bezoeker nergens in Nederland. De duizenden meters voorbeeldtuin zowel buiten als binnen, nodigen uit tot speuren en winkelen in groen.

Vanuit de buitentuin komen bezoekers op het authentiek ingerichte dorpsplein met z'n terras, kinderspeelplaats, nagebouwde Paulusgasthuisjes en vele, vele marktkramen. Even verderop wacht de fabelachtige mediterrane tuin. Met een vijver, schelpenstrand, bruggetjes, verschillende bestratingen en uiteraard alle mogelijke klim- en zuidelijk planten. Indrukwekkend voor ieder die binnenloopt en uitdagend voor kinderen. Want potgrond, stekjes en plantjes liggen klaar om hen te prikkelen de groene wereld te ontdekken.

In het Gasthuis kunt u heerlijk rustig genieten van Brabantse lekkernijen en streekproducten. Tijdens de themaweken is er een speciaal menu dat aansluit bij de beleving van het thema. De gerechten worden geserveerd in de prachtige mediterrane binnentuin, een plek om heerlijk tot rust te komen. Ervaar welke producten bij welk seizoen horen, vers van de streekleverancier direct op uw bord! Na het bezoek aan het Gasthuis kunt u een mooie wandeling maken door de tuinen van de Gasthuishoeve. Waan u in verschillende sferen in de voorbeeldtuinen.

Streekbelevingscentrum De Gasthuishoeve is een genot voor jong en oud, voor kopers en kijkers. Op de website vindt u alle informatie, producten en volledige productinformatie. www.gasthuishoeve.nl

Streekbelevingscentrum de Gasthuishoeve ligt aan de Liempdseweg in Boskant.

Boomkweker Eric van den Hurk heeft ruim tweeduizend vierkante meter binnenruimte plus anderhalve hectare van zijn terrein beschikbaar voor het nieuwe centrum. 

De Gasthuishoeve opent op paaszaterdag 19 april om 9.30 uur. Ook tijdens beide paasdagen 20 en 21 april, zijn jong en oud welkom van 9.30 tot 18.00 uur. Daarna is het streekbelevingscentrum dagelijks open.


Meer informatie | Gasthuishoeve | Alles van Schijndel | Alles van Sint-Oedenrode

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Tobre Tuinmeubelen Schijndel
TAPPERIJ DE BEURS SCHIJNDEL
Damiaancentrum Sint-Oedenrode
Tuincentrum Krans
Van den Berg Sint Oedenrode